Олія з кісточок винограду є рослинне масло, одержуване, методом холодного пресування, який дозволяє зберегти в ньому всі необхідні біологічно активні речовини, що визначають його корисні властивості: цитопротекторні, антиоксидантні та регенеруючі.
Висока біологічна активність олії виноградної обумовлена комплексом біологічно активних речовин (поліненасичених жирних кислот, біофлавоноїдів, а також вітамінів-синергістів), серед яких центральне місце займає представник біофлавоноїдів – олігомерний проантоціанідин – антиоксидант, що перешкоджає переродженню клітин.
Основні властивості: - потужний природний антиоксидант; посилює дію вітаміну С; знижує рівень холестерину у крові, стимулює обмін речовин; уповільнює процеси старіння, зносу клітинних мембран і самих клітин, отже, і самої організму загалом; підвищує стійкість організму до дії радіації та інших шкідливих факторів зовнішнього середовища; має антиканцерогенну дію; виявляє явний косметичний ефект щодо шкіри; перешкоджає виникненню тромбів та атеросклеротичних бляшок на стінках судин.
Ефективність зв